Zara är nominerad till MTV-gala

Popstjärnan ska förutom att ha blivit nominerad till ett pris i 2020s MTV-gala, även uppträda.

Zara Larsson är en av alla popstjärnor som valt att uppträda datumet den 8 November på MTV: s Europe Music Awards. Sam Smith, Maluma, Doja Cat och Yungblud står också med på listan. 

Zara är något otroligt taggad på uppträdandet som ska ske. Hon beskriver i sitt senaste pressmeddelande hur hon knappt kan bärga sig. Larsson vill upp på EMA-scenen åter och är redo att ge sin publik den perfekta ”wow” upplevelsen. Passionerade artister som Zara är precis vad världen behöver i dessa skakiga tider. Larsson är mån över att framträdandet ska gå till med ytterst perfektion och vill lämna fansen häpna.

Corona har påverkat musikbranschen negativt

Corona har under 2020 varit hemsk på många sätt, det vill säga speciellt för individer inom musikbranschen. Artister har detta året inte haft möjligheten att åka ut på turnéer som vanligtvis bidrar mycket till deras inkomst. Samtidigt har följden av detta lett till att många stjärnor fått be om ”krisstöd”. Ett form av bidrag från staten som ska kompensera för eventuella inställda turnéer. Detta innebär att deras musik kan ha en chans att inte dö ut under den rådande pandemin.

Danny Saucedo och artisten Petter är bland annat exempel på artister som blivit beviljade stöd. Larsson är åt andra sidan inte en utav de stjärnor som behövt be om bidrag. Hennes bolag Haza AB har sedan 2014 dragit in närmare 100 miljoner kronor. Förra året omsatte bolaget runt 27 miljoner. Resultatet blev att även om stjärnans intäkter minskat under 2020 så har hon tillräckligt med pengar så det ej påverkat hennes musik lika negativt som andra artisters.

Hög konkurrens för artisten

Artisten kommer inte enbart visa upp sin briljanta sång talang på scenen, nej hon är även nominerad i kategorin ”bästa nordiska akt”. Vilket jag personligen hoppas Larsson tar hem i år, med tanke på hennes fantastiska medverkan i låten ”säg mig”. Låten framträddes av artisten tillsammans med sångerskan Carola Häggqvist. En annan succé från Zaras sida i år är singeln ”love me land” som släpptes nu över sommaren. Hon är en av nordens största framgångssagor. Den kvarvarande frågan lyder” Hur stor chans har hon att vinna?”.

Det ska tydligen bli en riktigt tuff match för Larsson då hennes konkurrenter i kategorin även är heta på marknaden. Artister så som Kygo, Gilli, Alma och Branco har nämligen blivit nominerade i samma kategori. Det ska bli kul att bevittna vem som kammar hem priset!

Galan spelas i år in från olika platser runt om i världen på grund av pandemin som fortfarande är aktuell. Visning sker den 8 november klockan 21 på kvällen via Paramount Network. Hoppas ni alla ska kika. Det kommer jag göra! 

Skrivet av Lovia Svensson