Zara larssons kollektion med märket Superdry del 3

Del 3

Zara uppmuntrar sina kunder som köper plaggen att göra sin egna stil utav det hela. Självklart tycker hon att det är jättecoolt att sina fans inspireras av hennes stil, men hon vill samtidigt att de ska hitta sig själva i plaggen. Hon beskriver det lite som att man kan inte läsa en bok efter dess omslag, fast du kan se individers personlighet med hjälp av deras klädstil. Och det kan jag personligen tycka är sant när jag läser Zaras intervju med Vouge.

Det är ens stil är ett personligt sätt att uttrycka sig. Den kan berätta om du är kreativ då kanske du har på dig mer färger, om du gillar hård rock eller om du går efter strömmen. Det är så kul att se individers varierade stil wow jag personligen älskar bara att se mig omkring och observera hur andra klär sig<3 Nu nog om min åsikt och tillbaka till Zara som förklarar i intervjun att modetrender alltid kommer komma och gå, men det gäller att göra den till sin egna. 

I Zaras fall så bär hon gärna plagg som är lätta att matcha. Hon uppskattar nämligen kläder som fungerar till många looks. Detta gör så hon får tillfälle att bära samma kläder mycket. Vilket är bra ekonomiskt och miljömässigt. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så tär ju textil industrin en hel del på miljön. Så att återanvända plagg är extremt nyttigt så inte onödiga gifter släpps ut i miljön.

Paris-Hilton har en del påståenden i bland kring mode. bland annat kring att hon inte velat bli fotograferad i samma plagg två gånger. Det är precis dessa influencer som lockar ungdomar idag till att köpa en massa nya plagg. Via sociala medier ser vi de som överkonsumerar och knappt blir fotograferade i samma plagg två gånger. Vad sänder detta för signaler till unga. Jag kan även tänka mig att det blir till ett form av grupptryck också i skolorna att man ska klä sig på ett specifikt sätt, följa modetrenderna. Ja ni förstår säkert. Och det är förebilder som dessa som skapar detta. Tur att Zara verkar vara en bra förebild på detta sättet.

Läs mer om Zaras intevju i Vouge

Ett meddelande till dig som läsare

Alla vi individer vandrar genom Covid-19 tillsammans. Människor påverkas olika, fast ändå inte. Jag tror de flesta känner en inre oro som ligger och gnager. Omställningar har den effekten på oss människor. När vanan ligger i att vardagen följer ett visst mönster och rutinerna plötsligt försvinner, då kommer osäkerheten. Den som får dig att eventuellt uppleva obehag. 

Vi vet inte riktigt hur man ska förhålla sig. Hur man ska leva?  Varje dag får man höra om ett nytt fall, ett fall som gick åt fel håll. Det skrämmer mig och väldigt många.

Huvudsaken är att vi är påväg mot rätt håll nu. Det är även lite skönt att situationen inte är lika främmande längre så man vet hur man ska förhålla sig och hantera situationen på bästa sätt! Vilket är att vi ska fokusera på det positiva i vardagen och enligt mig ” skämma bort oss själva rejält!”. Köp med godis än vanligt, gå ut och lyssna på din favorit podd. Det jag gör är att jag tar upp min favoritbok! 

Ta hand om er!