Alexander Bards Attacker Mot Zara Larsson

Alexander Bard, 56, fick skarp kritik när han tidigare skrev om ”Zara Larsson-syndromet” på sin twitter. Ett eget uppfunnet ord som Bard verkar vara riktigt stolt över. ”Kändissubba hatar män. Män skriver och producerar hennes skivor, organiserar och promotar hennes turnéer, regisserar hennes musikvideor. Och bygger mikrofonerna och de sociala plattformarna, på vilka hon fortfarande hatar män”. Dessa ord använder han i ett försök i att trycka ner stjärnan. Han förstår inte budskapet Zara försöker förespråka. Hon hatar inte ”män”, utan uppenbarligen machokulturen.

I en populär podcast vid namn ”Schulman show” frågar programledaren Alexander Schulman ifall om Zara har hängd med i svängande och hört vad Bard skrivit om henne. Hennes svar var följande ”Han är ju så dum, jag kan inte ta åt mig. Det är jättesorgligt. Gud vad tråkigt att han har noll procent hjärnceller”. Ett väldigt förståligt svar med tanke på hans hänsynslösa uttalande. Orsaken till varför hon inte svarat Bard tidigare är för att hon inte vill ge honom det nöjet.

”Jag antar att han ville att jag skulle svara honom. Men nej, jag tänker inte ge honom det. Jag har verkligen tröttnat, säger hon. Har slutat svara på elaka kommentarer”. Zara känner att alla människor är vi olika och om han väljer att försöka komma åt henne via en respektlös kommentar, då får det vara så. Tidigare brukade hon ligga sömnlös om någon kunnat säga liknande, men nu orkar hon inte ens bry sig. Någon som Alexander Bard som kommer och säger de grejerna han gör, är det någon som är kapabel till en diskussion? Nej, det är han inte. Han är ju förlorad, säger Zara Larsson.

George Floyd

Hans nästa attack mot Larsson inträffade när mörkhyade George Floyd, mördades av en vit polis på öppen gata den 25 maj. Hans kritik kom när frågan om polisbrutalitet och rasism väckt starkare känslor än någonsin innan. Som resultat skapades protester världen över.

Den svenska sångerskan Zara Larsson, 22, hade kontinuerligt efter händelsen uppdaterat sin Twitter för att dela klipp, texter och andra människors vittnesmål. Hon har med all sin kraft uppmärksammat de svarta människor som har blivit utsatta för polisvåld eller dödats av poliser. Men detta imponerade inte på alla..

Alexanders sluga drag

”Det faktum att polisen bara stod där med handen i fickan samtidigt som han dödade George Floyd får mig att må illa. Han njöt av det där. Han förtjänar inget mer än livstid i fängelse”, skrev Zara om polisen Derek Chauvin som är mannen åtalad för mordet på Floyd. Hon använder även ordet ”acab” för att förklara sin frustration över händelsen. Snabbt började kommentarerna hagla in från upprörda människor som beskrev att Zara inte borde skriva ”Acab” alltså översatt till svenska, alla poliser är fanskap.

En individ som tog tillfället i akt var såklart vår älskade Alexander Bard. Tyvärr verkar han alltid vilja trycka ner Larssons åsikter och vända de till något negativt.

”Popstjärnan Zara Larsson twittrar från sin kinesiska kommunistsponsrade Huawei-telefon att ”alla poliser är svin” samtidigt som hon gladeligen polisanmäler alla som hindrar henne till den svenska polisen. Förra året hatade hon alla män. Vad sägs om ett rubbat ”My Little Pony”-beroende som diagnos här?”.

Zara var inte sen med att svara på Bards ord:

”Hahahahahahahahaha vad har jag ens gjort dig hahahah varför är du så arg på mig jag fattar inte?? Jag menar för övrigt amerikanska polisen som är ett väsen BYGGT på rasismen från slaveriet. Men det kanske inte du förstod? :((( Fuck you”, skrev Zara.

Konsekvensen för Alexander

Samtidigt i denna veva attackerade Alexander Black Lives Matter-rörelsen och uttryckte att mörkhyade bör ”jobba i stället för att leva på bidrag”. Nu tog någon äntligen tag i Bards hänsynslösa uttalanden. TV4 valde att sparka honom från sin kanal och avlägsna honom från ”Talang”-juryn. 

Alexander Bards ord vad gällande allt hat är följande:

”Det är en modern lynchmobb. Det där är idioter som inte ens har läst min tweet. Att jag anklagas för att vara rasist för att jag uppmanar människor att skaffa ett jobb och göra rätt för sig är bara galet. Jag har även twitterhyllat en svart belgisk EU-parlamentariker, Assita Kanko, under dagen, fast det bryr de sig inte om” säger Alexander Bard. 

Bianca Ingrosso krävde Bards avgång

Alexander Bard har efter sitt inlägg kritiserats från flera håll. Speciellt från Jurymedlemmen och tidigare kollegan Bianca Ingrosso. Hon ville att Bard skulle bli borttagen från Talang, annars skulle hon själv valt att avgå. 

”Jag vill tydligt framhålla att jag tar det starkaste avstånd från hans uttalande”, skrev hon i ett inlägg på Instastory

Bianca Ingrosso nämner i ett uttalande att hon startade en dialog med TV4 omedelbart efter hon fått syn på Bards inlägg. 

”Medan ni ger mig skit här på Instagram så jobbar jag aktivt ’offline’ med detta och det är det mest effektiva sättet att ta detta framåt”, skrev Ingrosso och fortsätter med:

”Snälla lugna ned er och försök att lita på att jag inte bara tar avstånd från hans uttalande. Jag älskar Talang men nej jag kommer ej sitta i juryn ifall han är med och detta vet TV4 om”. 

Alexander Bard

Bard är på många vis en respektabel man inom musik industrin. Men han kan gott finslipa sin attityd och hur han bemöter människor. Han kan ha riktigt fantastiska uttalanden. Men det han skrivit om Zara och BLM är inte en av dessa.