Laila Bagge hjälpte Zara Larsson karriärmässigt

Det många inte vet är att Laila Bagge spelat en avgörande roll i Zaras karriär. 2008 vann Larsson ”Talang” redan som 10-åring. Men ett år senare satt hon i publiken på en av ”Idol” fredagsfinalerna. Hon satt tillsammans med sin mamma och vän som tillsammans under pausen gick fram till de olika Jury medlemmarna och försökte övertala de till att hjälpa Zara inom industrin. Det var Larssons mamma som ställde frågan, artisten själv visste inget. Hon var endast ute efter deras autografer och ansåg sin mamma vara pinsam. Men det var tur att mamman tog detta steg. En av medlemmarna nappade, nämligen Laila.

Ungefär en vecka senare satt hon i deras kök och hade stora visioner. Det var helt sjukt beskriver Zara det som. Genom Laila kom hon i kontakt med Ola Håkansson, som kopplade henne till sitt skivbolag.

10 händelser i Laila Bagges liv

Läs följande fakta för att veta mer om kvinnan som hjälpte Zara Larsson –

  1. Laila Bagge har arbetat för bolaget Sony BMG i New York i cirka tre år som rekryterare och året 1998 släppte hon albumet Hello Laila. Som inkluderade singlarna ”Here We Go Again” och ”Heaven”. Innan det hade hon publicerat ytterligare tre singlar, låten ”Spider” (1995) tillsammans med eurodance-gruppen Flexx och singeln ”I’m Feeling Happy Again” (1996), med artistnamnet Bodazea och D -Bag (Anders Bagge). Sedan släpptes även låten ”Kiss of life” (1995) Där Laila gick under artistnamnet Fanny Flow. Bagge är även grundaren av popgruppen Play och har skapat låtar åt Céline Dion, 98 Degrees, 702 och Maya.


2. Bagge tillsammans med exet Anders Bagge och Andreas Carlsson, var Idol jury medlemmar åren 2008, 2009 och 2010. I Idol 2011 satt hon i juryn tillsammans med Pelle Lidell, Anders Bagge och Alexander Bard vid sin sida och 2011–2015 bildade hon tillsammans med Anders Bagge och Alexander Bard en slagkraftig jury till programmet.
3. Året 2009 tävlade hon med Tobias Wallin i Let’s Dance. De kom på den ärade andra platsen. De förlorade mot Magnus Samuelsson och Annika Sjöö.

4. 2009 grundade Laila Bagge tillsammans med Lili Assefa ett smyckesmärke vid namn Rock By Sweden som fortfarande finns på marknaden.

Made in Sweden

5. Bagge var 2009 delaktig i programmet ”Made in Sweden” där hon, Andreas Carlsson och Anders Bagge skulle finna två skivartister att skapa ett musikalbum med. De fann Kim och Janet. Under den andra säsongen, som publicerades i början av 2010, gjorde gamla popgruppen Play comeback med en ny medlem. Detta råkar också vara Lailas gamla band, så det var extra kul.

6. Hösten och vintern året 2013 var hon programledare för underhållningsprogrammet Fest hos Bagge Wahlgren i Sjuan tillsammans med sin dåvarande man Niclas Wahlgren, som hon träffade via sitt deltagande i Let’s Dance.

7. 2014 lanserade Laila Bagge sitt eget vin Ruby Zin. 2015 lanserade hon sitt vin Cha Cha Cha, fast den blev inte lika populär som Ruby zin.

8.Sommaren 2014 agerade hon som radiopresentatör i Rix Morronzoo och 2015 blev hon en permanent presentatör. Jag själv personligen älskar Laila inom radiovärlden. Hon är fantastiskt rolig och har en underbar röst för jobbet.

9.Våren 2016 och våren 2017 ledde hon programmet ”Kan vi hjälpa till?” med Björn Christiernsson. Avsnitten gick ut på att de två skulle agera proffsbyggare och hjälpa privatpersoner renovera sina hem.

10. Våren 2018 har hon och hennes son Liam Pitts varit med i realityserien ”Lailaland” på Viafree och på TV3, som nu gjort över 3 säsonger. I serien från man en inblick in i hennes och sonens liv. Jag har enbart sett klipp ifrån ”Lailaland”. Den verkar som en sjukt bra reality serie, jag får kolla på den snart.