Zara Larssons Crush på Beyonce

Zaras kärlek till beyonce: läs mer om varför –

Zara Larsson är en stolt medlem i Bey Hive alltså det man kallar ett Beyonce fan. Den svenska popsångarens uppskattning för Beyoncé startade redan när hon var bara sex år gammal. Besattheten började när Beyonce släppte ”Dangerously in Love” och ”B’Day”, hon spelade låtarna konstant på upprepning. Men nu är Larsson själv en mega-stjärna och hon är inte rädd för att erkänna att hon hoppas att hennes karriär efterliknar sin idols. ”Verkligen, vad jag siktar på är att nå Beyoncé-nivå, det är min dröm du vet”, uttryckte Hon. Så ni måste förstå hur glad Zara blev när hon blev frågad att öppna för Beyoncés Formation World Tour i London. Det var stort för Larsson.

– Jag tror att jag såg henne första gången på omslaget till hennes Dangerously in Love-album i den där glittrande toppen, och min första tanke var: ”Vem är den modellen?”. Jag tyckte att hon var så vacker och jag visste inte ens att hon var sångare. Sedan köpte jag det albumet och jag köpte B’Day. Jag var så glad för hon hade många videor på B’Day, så det slutade med att jag tittade på det på min DVD-spelare om och om igen. Det var det ända jag kollade på. Förr älskade jag henne på grund av hennes musik. Nu är jag stolt över att kunna säga att hon inspirerar på andra sätt hon är en enorm influencer.

Hon är nästan en aktivist på olika sätt vilket jag älskar. Queen B är väldigt smart och hon verkar så ödmjuk och söt samt hårt arbetande och det är verkligen en inspiration för mig. Hon ger allt, hon har med andra ord hela paketet.

Feminism

Beyoncé är i en position där hon kan göra en enorm inverkan. Med framgång kommer en enorm frihet att göra vad du vill göra. Jag tror att hon verkligen ville i början av sin karriär göra låtar som hon skapar i dags läget, med mer frispråkiga budskap. Men varför det kom senare är för att det är i rätt tid. Jag känner att många konstnärer idag går ut med att vara feminist och vill göra det coolt. Många har som intention att vara frispråkiga och låta det bli mainstream, vilket är bra. Jag tycker absolut att det borde vara mer vanligt att vara feminist. Kvinnor som Beyonce influerar unga tjejer till att våga stå på sig. Vilket är perfekt. Hon är min idol. Som sagt hon har hela paketet.

Mer fakta om Beyonce

Beyoncé Giselle Knowles-Carter, mer känd som Beyonce, föddes den 4 September året 1981 i staden Houston som ligger Texas. Beyonces CV är långt och på listan hittar vi bland annat sångerska, låtskrivare, dansare, filmskapare, skådespelerska och skivproducent. Hur började denna underbara resa kanske ni undrar. Det ska jag gå igenom för er. Hennes karriär som sångerska började i slutet av 90-talet, då gick artisten med i gruppen Destiny’s child. Bandet sålde över 50 miljoner skivor globalt, alltså över hela världen. Hon debuterade som soloartist i juni 2003 med albumet ”dangerously in Love”.

Detta kom till att bli hennes stora kommeriella framgång. Albumet vann fem grammys. Med tanke på vilka hitlåtar som fyllde albumet är detta förståligt. Hits som ”Crazy in Love” och ”Baby Boy” inkluderade. Strax efter att hennes solo karriär blev en stor framgångsaga upplöstes Destiny’s Child. Och Beyonce kunde lägga allt fokus på hennes egna musik och strax därefter släppte hon sitt andra album B’Day ( 2006) som nådde första platsen på Billboard 200. Sedan dess har Beyonce fortsatt leverera.

Sålt över 120 miljoner skivor

Beyoncé är en av världens bästsäljande inspelningsartister och har sålt över 120 miljoner skivor över hela världen. Hennes framgång under 2000-talet erkändes av Recording Industry Association of America’s Top Certified Artist of the Decade, liksom av Billboard-tidningen Top Radio Songs Artist och Top Female Artist of the Decade. Beyoncé är den mest nominerade kvinnan i Grammy Awards historia och har näst flest vinster i den kvinnliga kategorin med totalt 24 st. Sedan på listan är även super kvinnan den mest belönade artisten inom MTV Video Music Awards. Beyonce har tagit emot totala 24 priser, eller snarare 25 då hon även blivit tilldelad, Michael Jackson Video Vanguard Award.

År 2014 blev hon den mest intjänade svarta musikern i historien och listades bland tidernas 100 mest inflytelserika människor i världen, för andra året i rad. Forbes rankade henne som den mest kraftfulla kvinnan inom underhållning på listorna 2015 och 2017. Hon ockuperade den sjätte platsen för Time’s Person of the Year 2016, och utsågs 2020 till en av de 100 kvinnorna som definierade förra seklet av samma publikation. Beyoncé ingick också på Encyclopaedia Britannicas 100 Women lista 2019, för hennes bidrag till underhållningsindustrin. Beyoncé citeras ofta som ett inflytande för andra artister. Hon står upp för kvinnor världen över och är en stor inspiration för feminismen. Beyonce är en av de starkaste självständigaste kvinnorna i världen och hon uppmanar alla kvinnor till att stå eniga mot eventuella patriarkat. Hon är verkligen fantastisk.