Zara Larsson- Sommar i P1- Om fem vansinniga år!

Zara Larsson gästar P1 s sommarprat för andra gången sommaren 2021. Förra gången hon var med var sommaren 2015 och då var hon inte ens myndig. ”Ändå visste jag allt, nu förstår jag dock att minnen och sanningar förändras, och jag med dem” berättar Larsson själv i samband med årets sommar i P1.

Årets sommarprat kom att inledas med en kort resume över corona-året som varit och hur Larssons egen uppfattning kring det råder. Hon berättar om ett år förknippat med en vardag som påminner om förr. En vardag med rutiner förknippade till trygghet. En trygghet om att inte behöva känna ett syfte, inte behöva beställa olika mat för variationens skull ”bara för att” och om möjligheten att kunna göra samma sak, om och om igen. Spridandet av corona har gett henne en paus och en chans till återhämtning och reflektion. Larsson minns året som ett år av att bara vara hemma. Även om verkligheten inte var riktigt så enkel. Den innehöll nämligen också släpp av stjärnans senaste album, nya låtar, inspelningar och flertalet intervjuer. Men det förändrar inte det faktum att hon känner som hon gör, hon var ändå hemma och hemma speglar trygghet och rutiner. Det är så hon vill minnas det.

Larsson fortsätter att beskriva hur hon förändrats, hur livet har förändrats. Hur hon vill behaga alla. Hur hon numer ser det goda i varje människa. Hur bekräftelsebehovet blivit till en besatthet och känslan av skam alltid sitter i bakhuvudet. Hon undrar om hon kanske alltid varit så, bara det att tankarna och känslorna inte tidigare fått utrymme att kännas ordentligt. Hon återberättar och ger detaljer kring tidiga tonårsår kantade av kärleksbråk, prestationsångest och svek. Näthat, otrohet och övergrepp. Hon berättar om förändringarna som skett från dåtid till nutid och hur det påverkat henne såväl privat som offentlig person. Tänk att hon som alltid höll så hårt i tryggheten och rutinerna några år senare skulle ha allt utom fasta rutiner, 6,5 miljoner följare och ett konstant rampljus. En dröm som går i uppfyllelse men också baksidorna av det.

Zara Larssons andra sommarprat sätter avtryck och det är svårt att inte beröras. Ärligheten och det genuina hon delar med sig av går rakt in i hjärtat. Väl valda ord och fantastiska tankar och insikter. Tack Zara Larsson!